Hof beveelt pg onderzoek mislukte ontvoering af te ronden

10/12/2020 00:00 – Ivan Cairo

Rodney Cairo (r) in oktober 2019 tijdens een meeting van Strei! : dWT Archief  
PARAMARIBO – Het Hof van Justitie (HvJ) heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevolen het strafrechtelijk onderzoek naar de mislukte ontvoering van ex-militair Rodney Cairo af te ronden. Cairo deed op 16 april aangifte tegen luitenant-kolonel Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid.
Verdachten van de ontvoeringspoging hebben verklaard in opdracht van de DNV-chef te hebben gehandeld. Na afronding van het onderzoek kan de strafrechtelijke vervolging en berechting van Veira bij de krijgsraad worden ingesteld ter zake van de strafbare feiten waarover aangifte is gedaan.
Op 6 oktober deponeerde Cairo een beklagschrift bij het HvJ omdat er volgens hem geen schot kwam in het onderzoek van het OM. Het hof zegt termen aanwezig te vinden om Cairo en het OM te horen over zijn beklag. Inmiddels is een raadkamer samengesteld die zich over deze kwestie zal buigen. Klager en het OM zijn opgeroepen om op 15 december door de driekoppige raadkamer gehoord te worden.
In de vroege ochtend van 16 april dit jaar werd Cairo in zijn woning aan de Zirkoonstraat overvallen door vier gemaskerde en zwaar bewapende mannen. Hij was vermoedelijk eerder op de avond gedrogeerd door vrouwen die bij deze actie waren ingezet.
Toen de overvallers op het punt stonden het slachtoffer af te voeren verschenen politie-eenheden ten tonele nadat een buurman die de verdachte bewegingen op Cairo’s adres had opgemerkt de politie had gebeld. De daders gaven toen aan dat ze in opdracht van DNV-directeur Veira de actie uitvoerden. Uiteindelijk zagen ze ervan af om hem mee te nemen.
Enkele uren daarna deed het slachtoffer aangifte bij de politie te Geyersvlijt. In deze zaak werden twee verdachten aangehouden. Veira is vorige week in de hoedanigheid van verdachte door de Militaire Politie verhoord.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname