Hoefdraad opgespoord, maar niet aangetroffen

Voor de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is er sinds gisteren een interne opsporing aangevraagd door de Anti-Corruptie Unit, namens de procureur-generaal. Hoefdraad wordt verdacht van overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet Strafbaarstelling Money Laundring, ambtsverduistering en oplichting.
“Hoefdraad is nu formeel verdachte, dat opent de deur naar een hele reeks aan meer uitgebreide dwangmiddelen en onderzoeksmiddelen. Op korte termijn verwacht ik, dat het gerechtelijk vooronderzoek zal intensiveren. Getuigen zullen worden gehoord. Daarna wordt de zaak ter terechtzitting aanhangig gemaakt door het Openbaar Ministerie en zal bij afwezigheid bij verstek van de verdachte, behandeld worden. Er volgt een strafeis, mogelijk een veroordeling en de verdachte behoudt de mogelijkheid op verzet”, zegt jurist Antoon Karg desgevraagd tegenover De West.
De redactie verneemt uit betrouwbare bron, dat Hoefdraad tot afgelopen weekend nog in Guyana was. Naar verluidt, hebben de bevoegde instanties de ex-minister opgespoord, maar niet aangetroffen, dus volgt opsporing intern, gevolgd door nationale en internationale opsporing.
“Met de interne opsporing wordt zijn woonadres aangedaan en huiszoeking, daarna opsporing in de kranten en internationale opsporing”, aldus onze bron.
De Nationale Assemblee heeft vorige week de hernieuwde vordering van de procureur-generaal (PG) tot het in staat van beschuldiging stellen van Gillmore Hoefdraad, toegewezen met 28 stemmen voor en 0 tegen. De leden van het parlement hebben hiermee het signaal gegeven om niet op de stoel van de rechtelijke macht te willen zitten. De PG heeft hierbij de ruimte gekregen om zijn werk te doen.
 
The post Hoefdraad opgespoord, maar niet aangetroffen appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname