HOE ZIT HET NU EIGENLIJK IN ELKAAR?

Door de COVID-19 pandemie is het vliegverkeer wereldwijd behoorlijk ontregeld en hebben veel landen hun luchthavens geheel gesloten.
Weer andere staten hebben onder strikte voorwaarden, hun internationale luchthavens wederom opengesteld voor beperkt vliegverkeer. Zo heeft Suriname ook twee keer per week Air France – KLM vluchten en verzorgt de SLM ook vluchten richting Nederland vice versa. Maar van een normaal vliegverkeer met passagiers is nog geen sprake. Eigenlijk is het voor velen vooral in Nederland, niet duidelijk wie nou wel of niet richting Suriname mag reizen. De Air France – KLM zou onder bepaalde voorwaarden voor repatrianten, wel passagiers vervoeren.
De reiziger moet wel heel duidelijk de urgentie van zijn reis kunnen aangeven aan de KLM alvorens hij meegenomen wordt op een der vluchten waar wel veel vracht verplaatst wordt tussen beide landen. Een Suri-Nederlander die vastgoed in Suriname bezit en voor de COVID-19 pandemie om de ene maand richting ons land reisde, wenst graag naar zijn geboorteland te komen voor een periode van ongeveer een maand.
Deze persoon is bereid in thuisquarantaine te gaan en wilde van de Surinaamse ambassade in Den Haag weten, wat nu wel of niet is toegestaan. Tijdens een telefonisch contact met een ambassademedewerker, werd de Suri-Nederlander onhoffelijk bejegend. COVID-19 schijnt ons allemaal in gijzeling  te hebben, want er luiden tal van afwijkende berichten. Keerpunt weet dat de SLM daarentegen, wel bereid is passagiers te  vervoeren richting de JAP-luchthaven, maar de Suri-Nederlander in kwestie, wenst liever met de KLM te vliegen, omdat hij daar emplooi heeft. Echter doet zijn eigen werkgever niet mee aan dit transport, omdat hij zich vastbijt in het repatriantenverhaal en komt hij dus niet voor vervoer in aanmerking. Het wordt de hoogste tijd dat zowel de Surinaamse als de Nederlandse luchtvaartautoriteiten duidelijk meedelen, wie nou wel vanuit Nederland mag reizen naar Suriname en wat daar de regels voor zijn. Tot op dit moment raken heel wat lieden die naar Suriname willen komen gefrustreerd, omdat er geen concrete toezeggingen kunnen worden gedaan over wat nu wel of niet mogelijk is. Wat wij wel hebben gemerkt, is dat bepaalde mensen het wel voor elkaar krijgen op ongestoorde wijze tussen Suriname en Nederland te reizen.
The post HOE ZIT HET NU EIGENLIJK IN ELKAAR? appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname