Het meest gelezen nonsensverhaal in Suriname en mensen zijn er moe van

INGEZONDEN- Het is het meest gelezen nonsensverhaal dat wij in Suriname jaar in en jaar uit moeten lezen. En het verhaal wordt haast elke week weer herhaald. De meeste mensen zijn er zo moe van, heel erg moe!
Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten.
VERHAAL
Ambtenaren van een ministerie hebben winkels bezocht. En nu komt het: bij controle bleek dat de winkeliers zich niet hebben gehouden aan de vergunningsvoorwaarden en ze hebben daarom een waarschuwing gehad.
Een zin die al decennia, elke week weer eens voorbij komt. Het lijkt er veel op dat deze zogenaamde controles alleen maar bedoelt zijn om het ontevreden volk zoet te houden. Want in werkelijkheid gebeurt er helemaal niets!
Het is steeds een kat en muis/’rat’ spelletje tussen het ministerie en de winkeliers en het arme volk lijkt ertussen te zitten als een soort speelballetje.
Winkeliers doen al langer dan 20 jaar of langer wat zijn willen en de gemeenschap wordt steeds op een verkeerd been gezet. Zogenaamd worden er boetes opgelegd bij overtredingen en worden winkelzaken gesloten. Ja, soms, en dan voor 1 dag, alleen voor de show. De echte ingewijden weten heel goed wie de echte macht heeft. 
En zo zult u binnenkort weer dezelfde cliché onzin te lezen krijgen: bij controle bleek dat de winkeliers zich niet hebben gehouden aan de vergunningsvoorwaarden en ze hebben daarom een waarschuwing gehad. En zo gaat het spel tussen de kat en muis, eigenlijk rat, weer rustig verder.
R. Pinas
Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.
Het bericht Het meest gelezen nonsensverhaal in Suriname en mensen zijn er moe van einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname