Hellings: Beraad beëdigde rekruten nog niet opgeheven

De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft zich op het standpunt gesteld dat de rekruten die maandag beëdigd zijn tot aspirant-agent van politie in beraad blijven, totdat ze beschikken over hun uniform. De lichting 2019-2020 is beëdigd en bevorderd, maar beschikt niet over kleding en schoeisel.

De voorzitter van de SPB, Raoul Hellings, zegt in gesprek met Starnieuws dat de mensen niet gaan werken zolang zij niet gekleed zijn en hun rechtspositionele zaken niet zijn geregeld.

De bondssecretaris Mielando Atompai en korpschef Roberto Prade hebben volgens Hellings via gesprekken met kledingleveranciers kunnen bewerkstelligen dat ze alvast twee pantalons en 3 uniformhemden mogen ophalen.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei op een persconferentie dat de middelen voor aanschaf van de kleding goedgekeurd is in de Raad van Ministers. Drie rekruten zijn niet bevorderd, omdat ze volgens de bewindsman in aanraking zijn gekomen met de justitie. Hellings zegt dat de bond nog bezig is met deze kwestie.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com