Heftige woordenwisseling eindigt in dodelijke steekpartij te Galibi

De 44-jarige Jerry Tapoko is op zondagavond 28 maart bij een steekpartij in het dorp Galibi om het leven gekomen na een heftige woordenwisseling met een andere man. Wetsdienaren van het politiebureau Albina deden na de melding van het Command Center de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst op de plek werd het slachtoffer Tapoko die geen teken van leven meer vertoonde aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.
Het voorlopige onderzoek wees uit dat het slachtoffer Jerry met de 36-jarige H.S. zat te borrelen. Op een gegeven moment viel H.S. de vrouw van Jerry lastig, waardoor er een heftige woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen. Omstanders kwamen ertussen en konden voor dat moment erger voorkomen.
Beide mannen vertrokken daarna richting hun woning. Onderweg naar huis begon de ruzie opnieuw en raakte het tweetal in een gevecht. Bij die gelegenheid haalde H.S. een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Jerry een steekverwonding toe in zijn linkerborst met voor hem het noodlottige gevolg.
De dorpsbewoners raakten door dit incident met dodelijke afloop zodanig verhit en vielen de verdachte aan. Met zware letsels werd H.S. ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Het scherpe voorwerp waarmee het slachtoffer de fatale steek is toegebracht, is nog niet achterhaald.
Het ontzielde lichaam van Jerry is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte H.S. in verzekering is gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald