Heengaan Walter doet Bouterse nog steeds pijn

Ex-president, Desi Bouterse, heeft moeite met het verwerken van het verscheiden van zijn kleinzoon Walter. De 26-jarige Walter is door Opa Desi en zijn vrouw Ingrid Bouterse-Waldring grootgebracht. Daarnaast kan hij het heengaan van partijtopper Boy Guardiola moeilijk plaatsen. Hoewel hij bedrust heeft gekregen van zijn artsen, heeft hij zich gisteren laten vaccineren.
Nadat hij was ingeënt zei het voormalig staatshoofd aan journalisten dat het een stuk beter met hem gaat. “Het waren een aantal zware klappen. Van Walter was de klap op de vuurpijl. Ik had heel veel te verwerken,” sprak Bouterse kranig. Hij omschrijft Boy als zijn vaste kaartenpartner.
“Ik kan me best voorstellen wat families meemaken.” Bouterse noemde de reacties en de mentale ondersteuning na het verscheiden van zijn kleinzoon hartverwarmend. De ondersteuning was dusdanig dat hij de aanloop aan huis moest afremmen. “Er moest zelf eten worden aangevoerd. De steunbetuiging kwam niet omdat ik zo geweldig was, maar omdat Walter geliefd was,” zei Bouterse.
Op een bepaald moment besloot het medisch team van Bouterse dat alleen dichtstbijzijnde familieleden en prominenten in contact met hem mochten zijn.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald