Heengaan ‘mama Kesje’ valt zwaar voor kinderhuis

04/11/2020 08:07 – Merredith Bruce

Kinderhuis Hoop voor Kinderen zal verder moeten zonder zijn geliefde directeur ‘Mama Kesje’. : Merredith Bruce  
PARAMARIBO – Het kinderhuis ‘Hoop voor Kinderen’ is in rouw gedompeld. Directeur Kesney Kramp heeft maandag na een kortstondig ziekbed het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Kramp, door de pupillen ‘mama Kesje’ genoemd, gaf samen met haar echtgenoot Anteney Chin A Fat leiding aan het tehuis waar voornamelijk seksueel misbruikte kinderen worden opgevangen.
Algemeen coördinator Ingrid Linger noemt haar verscheiden een aderlating. “Ze was onze Aisa M’ma; een zeer sociaal bewogen vrouw met een groot hart voor zowel de kinderen als anderen daarbuiten”, vertelde ze gisteren aan de krant op het adres van de instelling aan de Franchepanestraat.
Een groot deel van de pupillen en andere bezoekers heeft een witte hoofddoek op als teken van rouw. Linger zegt dat het overlijden enigszins onverwachts is aangekomen, “want we hadden nog hoop in de Here daarboven, maar Hij heeft jammer genoeg anders beslist.”
Chin A Fat is zichtbaar aangedaan door het heengaan van zijn echtgenote. Net als Linger zegt hij dat Kramp een groot hart had voor kinderen. “Ze heeft zich vaak genoeg weggecijferd omwille van de kinderen en ik denk dat dat haar misschien ook fataal is geworden, want ze gaf echt bijna alles van zich.”
De man die als penningmeester fungeert, vertelt dat hij zijn echtgenote vaker moest vragen om wat rust te nemen en even bij te komen. “Maar ze was continu hier; ze wilde er gewoon zeker van zijn dat de kinderen het goed maken en dat er goed met ze wordt omgesprongen. Mama Kesje was voor hen de vreugde, blijdschap en hoop”, verzucht hij. Tekenend is dat de directeur tot vóór ze haar laatste adem uitblies naar de pupillen heeft gevraagd. Behalve de liefde, zegt Linger, zal ook haar vrolijke lach gemist worden.
Het getrouwde koppel Chin A Fat-Kramp begon in mei 2017 met het kinderhuis als doorstart van stichting Claudia A waar zij eerder medeleiding aan gaven. Vanwege ontstane perikelen daar besloten zij een nieuw begin te maken met een eigen opvang waar er iets meer dan vijftig kinderen vertoeven. Een groot deel daarvan was eerder ondergebracht bij de stichting.
In 2018 kwam ‘Hoop voor Kinderen’ in opspraak nadat enkele pupillen waren weggelopen vanwege de volgens hen slechte behandeling die zij daar kregen. Echter, dit werd naderhand ontkent door de leidinggevenden. Linger zegt dat het bestuur na de rouwperiode bijeenkomt om uit te zetten hoe verder met het tehuis. “We zullen met alle inzet proberen om het goede werk van haar voort te zetten, zoals zij zelf dat gewild heeft.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname