Hasrat pleit voor sociaal beleid in Suriname

De op non-actief gestelde medisch directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), Humphrey Hasrat, heeft tijdens de online meeting van de NDP de regering-Santokhi opgeroepen om een sociaal beleid te voeren. “Un wan’ wang beleid san e wroko nanga ala sma. San e yep’ deng mofinawan kon mit deng bigiwan nanga ala trawan,” zegt Hasrat. Hij ging in op de gezondheidszorg in Suriname en vooral op de aanpak van COVID-19.
Hij is niet te spreken over de gang van zaken wanneer het gaat om de aanpak door het huidige COVID-19-team. “If a go so doro, wo dede in a film en dat’ un no wani,” zegt Hasrat. Bijna elke dag is er een dode te betreuren. Het aantal personen dat positief wordt getest is schrikbarend. Het lijkt alsof het huidige COVID-team niet weet hoe ze deze crisis moet aanpakken, meent de NDP’er.
Naar zijn mening is het wereldwijd bekend hoe het COVID-19-managementteam onder leiding van overste Daniëlle Veira de verspreiding van het coronavirus heeft aangepakt. Hij vreest voor het ergste als er niet een ombuiging komt in de aanpak.
Mens boven economieOud-president en voorzitter van de paarse partij, Desi Bouterse, heeft ook zijn mening geventileerd over de aanpak van COVID-19 door deze regering. Bouterse geeft aan dat er eerder voor de economie wordt gekozen dan voor de mens. In zijn periode was dat juist andersom.
“Wij hebben gekozen voor het volk, zij hebben gekozen voor de economie en wat zie je? Meer dan zestig doden die we te betreuren hebben in het land,” zegt de oud-president. Hij is van mening dat de economie in dienst staat van de mens. De mens staat centraal en niet de mensen vóór de economie.
Hasrat heeft zijn bezorgdheid over de trend in Suriname. Hij geeft aan dat Suriname die een voorbeeld was van de aanpak van COVID-19 in het Caribisch gebied nu bijna de meeste doden noteert. Hij roept de regering op om een sociaal beleid te voeren om erger te voorkomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald