Harriet Ramdien vraagt minister grondig onderzoek MMC

Assembleelid Harriët Ramdien (VHP) vraagt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een grondig onderzoek in te stellen in het Mungra Medisch Centrum (MMC). De financiële positie van het ziekenhuis blijkt volgens de volksvertegenwoordiger niet gezond te zijn. Dit komt onder andere door de leningen, schulden en gefinancierde projecten.

MMC draait op verlies en er is een tekort aan medicijnen, meldt Ramdien in een brief aan de bewindsman. Zij voert aan dat werknemers vaak laat worden uitbetaald. Dit levert obstakels in de dienstverlening op. Ramdien benadrukt dat de Nickeriaanse gemeenschap hoopt dat Ramadhin stappen zal ondernemen om zo spoedig mogelijk een onderzoek te laten plaatsvinden.

Ramdien geeft aan welke zaken terstond onderzocht moeten worden:
– Hoe komt het dat het ziekenhuis een schuld heeft van bijkans SRD 36 miljoen.
– In hoeverre zijn er gelden gebruikt om ook het ziekenhuis van Atjoni te financieren, hoe groot is het bedrag en wat is de betalingsregeling?
– In hoeverre is het gebouw van Elsje Finck-Sanichar College Covab te Nickerie door het MMC betaald voor de bouw. Hoe groot is het bedrag en wat is de huidige status van het gebouw en de betaling ervan.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com