Grotere zorgen: opnieuw gevaarlijker virusvariant opgedoken

GEZONDHEIDSREDACTIE- De situatie is ernstig nu blijkt dat er opnieuw een nieuw en waarschijnlijk veel besmettelijker virus is ontdekt. Dit komt nadat vorige week al twee soorten gemuteerde besmettelijker coronavirussen waren vastgesteld in Engeland en Zuid- Afrika.
“Deze nieuwe variant is hoogst zorgelijk, omdat deze besmettelijker is en verder gemuteerd lijkt te zijn dan de voorgaande nieuwe varianten die zijn ontdekt in het Verenigd Koninkrijk en Zuid- Afrika”, vertelde de Britse minister van Volksgezondheid vandaag tijdens een persmeeting.
Volgens media in het Verenigd Koninkrijk (VK) is de nieuwe besmettelijkere virusvariant vastgesteld bij twee mensen in het VK die in contact zijn geweest met anderen uit Zuid- Afrika die naar Engeland waren gereisd. Echter is het niet dezelfde variant uit Zuid- Afrika.
Het is nog onduidelijk of de vaccins van Pfizer en Moderna voldoende bescherming bieden tegen dit zeer nieuw besmettelijker virusvariant. Intussen eisen de verschillende virusvarianten dagelijks duizenden mensenlevens. De ziekenhuizen in veel landen zijn overvol met zieke coronapatiënten tienduizenden zieken.
Het coronavirus in zorgt wereldwijd voor ellende, pijn, angst, lockdowns, onzekerheid en economische misère. Met de komst van nieuwe varianten lijkt de ellende alleen maar groter te worden.
Het bericht Grotere zorgen: opnieuw gevaarlijker virusvariant opgedoken einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname