Grote hoeveelheid yammi marihuana in beslag genomen

Gisteren werd door de veiligheidsautoriteiten, een enorme hoeveelheid drugs in een stalen vrachtcontainer aangetroffen in de Dr. Jules Sedney Haven. Dit werd bevestigd door korpschef Roberto Prade. De verdovende middelen zaten in negen grote sporttassen in een lading goederen, die uit China zijn ingevoerd.
Vermoedelijk gaat het om ruim 720 kilo yammi marihuana. Het spul werd bij de normale controle ontdekt. Het vermoeden is groot dat de drugs Suriname als eindbestemming hadden, maar volgens een veiligheidsfunctionaris kon het verdovende goedje evengoed bestemd zijn voor de doorvoer.
Volgens onze informatie is het niet uitgesloten dat de verdovende middelen door handlangers uit de container gehaald moesten worden, nog voordat de autoriteiten het spul zouden ontdekken. Vooralsnog is onduidelijk wat fout is gegaan, waardoor de drugs niet tijdig zijn verwijderd en de container naar de zogenoemde strip area op de haven werd verplaatst. De Yammi is naar alle waarschijnlijkheid bij een tussenstop van het vrachtschip Asiatic Wind, dat de container vervoerde, in een haven in de regio in de goederenzending verstopt. De zending bestond uit kinderfietsen, baddoeken, papflessen en kleding. Het is nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. Diverse politie-eenheden zijn nog bezig met het onderzoek.  
The post Grote hoeveelheid yammi marihuana in beslag genomen appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname