Grootmoeder Jonathan Persaud: ‘He took care of me’

09/11/2020 08:01 – Merredith Bruce

Het KPS lanceerde op 23 oktober een bericht van vermissing van Jonathan Persaud. : KPS  
PARAMARIBO – De dood van de 24-jarige Jonathan Persaud valt moeilijk te verwerken voor zijn grootmoeder Oma Hemanchal. Hij is op 26 oktober, drie dagen nadat hij als vermist was opgegeven door zijn familie, dood aangetroffen in de Pararivier. Persaud is vrijdag begraven.
Al bij ontvangst van de Ware Tijd aan de poort, wanneer gevraagd wordt of het om de familie van Persaud gaat, vallen de tranen. “Yes, it is my grandson. He died.” Hemanchal vertelt dat haar kleinzoon haar steun en toeverlaat was. “He took care of me. I miss him a lot”, zegt de 69-jarige vrouw ontroerd.
De dood van Persaud is bij velen als een schok aangekomen. Zijn lijk is op 26 oktober aangespoeld in de Pararivier en verkeerde volgens de politie in verre staat van ontbinding. Uit het obductierapport blijkt dat hij vermoedelijk om het leven is gebracht. Het onderzoek is nog gaande.
De grootmoeder vertelt dat haar kleinzoon op 17 oktober van huis is vertrokken met de mededeling dat hij zaken zou gaan regelen met vrienden. Hij zou volgens afspraak de volgende dag terugkeren. Toen ze die zondag (18 oktober) niets van hem vernam, besloot haar dochter – zijn moeder – die op hetzelfde erf woont, om een dagje langer te wachten in de hoop dat hij misschien was verhinderd. Hij was telefonisch onbereikbaar. Toen de familie ook maandag niets van hem vernam, besloot de moeder om hem als vermist op te geven bij de politie.
Hemanchal maakte zich veel zorgen over waar haar kleinzoon zich ophield. Ze besloot te gaan naar Guyana, hun land van herkomst, om te zien of hij misschien bij familie daar was, wat naderhand niet zo bleek. Terwijl ze nog daar was, kreeg ze het slechte nieuws dat hij dood was aangetroffen. De vrouw heeft veel moeite haar tranen te bedwingen. “I saw him when he left that day.”
Volgens de oma had Persaud belangrijke documenten meegenomen zoals zijn rijbewijs, paspoort en identiteitsbewijs. Hoewel hij aan haar had gezegd dat hij ‘business’ zou gaan doen met vrienden, vernam ze naderhand dat hij aan zijn moeder zou hebben gezegd dat hij ging zwemmen wat ze zelf vreemd vindt.
Voor Hemanchal is het een raadsel om te vernemen dat haar kleinzoon vermoedelijk door een misdrijf is omgekomen. “He was religious, he harmed no one.” Zelf weet ze niet met welke vrienden Persaud is weggegaan, omdat hij op 17 oktober alleen van huis is vertrokken. Hij had wel een beste vriend die ze zelf ook kent. Echter, of die er ook bij was, weet ze niet. Volgens de grootmoeder heeft deze vriend sedert het overlijden van Persaud wel niet meer van zich laten horen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname