Groningen moet toeristische trekpleister worden

In het district Saramacca, met name Groningen, zullen in de komende periode tal van bouw- en renovatieprojecten worden uitgevoerd. Alle activiteiten hebben tot doel Groningen aantrekkelijk te maken voor toeristen. Op 20 mei zijn alvast de gerenoveerde steiger en het theehuisje langs de Saramaccarivier in gebruik genomen. President Chan Santokhi was een van de aanwezigen. Hij riep het commissariaat en de lokale gemeenschap op om met nog meer initiatieven te komen.
De multifunctionele aanlegplaats en het theehuisje gaan volgens districtscommissaris Sherin Bansi-Durga een belangrijke plaats innemen bij het ontwikkelen van het toerisme in Saramacca. De steiger, die er vanaf de koloniale periode staat, heeft hiermee een historische achtergrond.
Het is vooral van belang voor de lokale visserij. Dit project is het derde dat reeds gefinancierd is door het Bureau Gemeenschapsprojecten van het Kabinet van de President. Eerder zijn er twee openbare toiletten bekostigd.
Een van de bruggen in Groningen die zal worden aangepakt. Foto: CDSHet ligt in de planning om ook de vroegere residentie van de districtscommissaris te renoveren. Na de renovatie zal het pand als museum in gebruik worden genomen. Er komen een exporuimte, cabanas en restaurants.
Een oude bakkerij in de omgeving wordt ook meegenomen in het renovatietraject. Het commissariaat Saramacca is ook van plan een nieuw zwembad aan te leggen in Groningen. Hiertoe worden er afrondende gesprekken gevoerd met de Staatsolie Maatschappij Suriname. Verder streeft men ook naar het aanleggen van een botanische tuin.