Santokhi heeft onderminister Ramsukul als paratroeper achter de vijandige linie geparachuteerd en qua waarheidsvinding, stelt de eenzame soldaat niet teleur. Onthulling na onthulling zijn aan hem wel besteed. Hij neemt geen blad voor de mond, zegt de dingen zoals ze zijn en noemt, in de schemering van de regeertermijn, man en paard. Hij wordt als de pest geweerd en uitgesloten door figuren die op papier ambtenaren zijn, maar in werkelijkheid heer en meester van een vastgestelde criminele organisatie.
Waar hij duidelijk over is, is dat toevallige ambtenaren, toevallige afdelingshoofden met ondersteuning van advocaten en notarissen, bewust en in samenwerking, grond via stichtingen doorschuiven en uitdelen. Daarbij worden aanvragen die jarenlang onbehandeld zijn gebleven, achtergehouden en soms zelfs misbruikt voor informatie, om deze samenzweerders in staat te stellen, zich een fortuin bij elkaar te frommelen.
Ramsukul gaat ver, maar niet ver genoeg. Ook in de andere twee staatsmachten zijn er sympathisanten tot regelrechte deelnemers, die opereren als minimaal verkenners en handlangers en waarschijnlijk als deelnemers en samenzweerders. Wat in ieder geval onvoorstelbaar is, is dat een kabinetslid en een president, de problemen in een bestuursdienst benoemen, en de onregelmatigheden gewoon doorgaan. Geen politioneel onderzoek, geen undercoverrapportage, geen camera-installaties en geen getuigenverhoren worden ingezet om het probleem tegen te gaan. Totdat Ramsukul namen begon te noemen.
Het is niet de eerste keer dat bij dit soort instituten, een roepende in de woestijn aan de bel trekt. Diana Pokie en Glenda Heikerk hebben beiden het veld moeten ruimen met meer politieke druk, dan bestuurlijke aanwijzingen daartoe. Beide vertrekmomenten kwamen met controverse, omdat het onderbuikgevoel bij het volk leefde, dat het landsbelang met de ‘gewijzigde beleidsinzichten’ niet gediend werd en dat dezelfde machtsspelletjes van sommige van dezelfde leeuwentemmers in hetzelfde circus aan dat alles ten grondslag lag. Ook bij SBB woedt een hevige strijd, waarin juist de boosdoeners niet voldoende teruggefloten en afgestraft worden door de politieke machthebbers en door de rechterlijke en wetgevende macht die middelen tot onderzoek en correctie, ter hand zouden moeten nemen. De mate van verrijking die plaatsvindt in de nesten die over het grondbeleid en de natuurlijke hulpbronnen van het land behoren te waken, is zorgwekkend. Degenen die met risico voor eigen carrière en welzijn hun nek uitsteken om een licht te doen schijnen op specifieke misstanden, zouden concrete bijval moeten krijgen. Het jammerlijke is dat de gewone burger tientallen jaren wacht en vaak genoeg nooit een goed antwoord krijgt, juist vanwege misbruik van dit soort grondrovers, die in jassen met dassen ronddolen door de wandelgangen van onze instituten.
The post GRONDROVERS IN JASSEN EN DASSEN ..
- Website gelanceerd die politici een cijfer toekent op basis…..
- Nieuwe MZ-polikliniek Soekoenale officieel geopend..
- Een beest met zoveel ouders..
- Godoholo heeft nieuw sportveld en logeergebouw..
- Acht personen dakloos na vermoedelijke brandstichting in Ni…..
- Santokhi kondigt meertalig onderwijs in binnenland aan per …..
- Suriname neemt deel aan 4e Ministeriële Bijeenkomst China-C…..
- Twaalf cursisten ronden BAVP-opleiding succesvol af..
- Politieke originaliteit zoekgeraakt..
- Herhaling film..
- ABOP: Ramsaran blijft hoofdverantwoordelijke op TCT..
- Sherwin Valies pleit voor nationale aanpak van onderwijs, z…..
- Leo Victor met kleinst mogelijke score voorbij Flora..
- Wereld Hypertensie Dag: ‘Ken je cijfers, leef langer&…..
- ‘Politieke’ wijsheid schaars..
- Del Castilho: “Niet op staatsbesluit wachten om vermogen te…..
- Ophaalprocedure oproepingskaarten..
- Whiskeydief in verzekering gesteld..
- Mitchel Wongsodikromo: Van badmintontopper tot districtscom…..
- Verkiezingstijd in Suriname..
- OMO-schuld van SRD 8,3 miljard: Wie betaalt de rekening?..