Groenteverkoop Openbare Markt Nickerie aangepast aan COVID-19

De Openbare Markt van Nickerie zal vanaf maandag volgens een ‘One-way systeem’ worden opengesteld. Bij dit systeem zullen bezoekers via een met markeringen aangebrachte ingang de markt kunnen betreden. Na het doen van hun inkopen zal men via een aangewezen uitgang de markt kunnen verlaten.
Ingaande maandag zullen niet alle standhouders op dezelfde dag aanwezig zijn. Er zal volgens een roulatiesysteem gewerkt worden, waarbij standhouders de gelegenheid krijgen hun producten aan de man te brengen. Bezoekers kunnen de markt vandaag bezoeken vanaf 07.00 uur tot en met 14.00 uur. Dit was ook gisteren het geval.
Op de marktbezoekers wordt ook het beroep gedaan om niet in groepen het terrein te betreden. Personen worden slechts toegelaten om alleen de nodige inkopen te doen. Verder zullen zij zich aan alle COVID-19-maatregelen moeten houden bij hun bezoek aan de Openbare Markt van Nickerie.
De markt werd op 1 september gesloten vanwege een coronageval. Een standhouder is positief getest op het COVID-19-virus. De marktleiding is daarom ook gelijk overgegaan tot ontsmetting van de totale markt.
Marktmeester Dawoed Khodabaks heeft tijdens een persconferentie de plaatselijke gemeenschap verzocht om het hoofd koel te houden en alle COVID-19-maatregelen in acht te nemen. Hij heeft personen gevraagd om als het niet nodig is om de straat op te gaan, thuis te blijven.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald