Granman Forster in Paramaribo voor beëdiging

Jozef Misajere Forster, de granman van de Paramaccaners, wordt op 20 november door president Chan Santokhi beëdigd. De granman is gisteren onder leiding van districtscommissaris van de Paramaccaners, Osei Jabini, naar Paramaribo afgereisd. Jabini is ook bezig met de voorbereidingen van dit historisch moment.
Volgens de burgervader verloopt alles vlot en is op schema. Forster wordt samen met de granman van de Kwinti’s, Remon Clemens, beëdigd. Clemens wordt dinsdag in Paramaribo verwacht. Jabini geeft verder aan, dat de kleding en schoeisel van granman Forster, nog in orde moeten worden gemaakt. Dit is reden waarom hij eerder naar de stad is afgereisd. Er is dan genoeg ruimte om deze zaken in orde te maken.
Het grootopperhoofd is samen met zijn wederhelft en een deel van het traditioneel gezag naar de stad gekomen voor het grote moment. Er is ook een delegatie meegekomen voor ondersteuning van de granman.
“Een granman reist nooit alleen af naar Paramaribo, wanneer het om zulke activiteiten gaat,” geeft Jabini aan. Onderweg naar Paramaribo stopte de stamleider bij het dorp Moengotapu, wat normaal is bij het afreizen naar de stad.
Granman Forster is opvolger van granman Samuel Forster, die in 2017 is ingeslapen. De rouwperiode is voorbij. Er moet een nieuwe leider komen, omdat de onderdanen niet langer zonder een leider kunnen blijven. Jabini, die zelf afkomstig is uit het gebied, heeft de groep samen met de politie begeleid. Hij kreeg daarbij ondersteuning van zijn collega Clyde Hunswijk. De granman heeft in het logeergebouw zijn intrek genomen.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald