Gorré vs Menzo: Suriprofs-hereniging bij Suriname-Aruba

27/03/2021 18:00 – Van onze redactie

Bondscoach Dean Gorré hield op gegeven moment zijn lippen op elkaar toen de wedstrijd tegen Stanley Menzo en Aruba ter sprake kwam.  
PARAMARIBO – Iets waar onder anderen Stanley Menzo zich jaren voor heeft ingezet, is woensdagavond verwezenlijkt in het Franklin Essed Stadion. Suriname trad tegen de Kaaimaneilanden (3-0) aan met een selectie van lokale voetballers en profspelers met Surinaamse roots.
Bondscoach Dean Gorré zwaaide hem dan ook lof toe na afloop van de eerste WK 2022-kwalificatiewedstrijd. “Stanley heeft geweldig werk verricht met de Suriprofs. Hij heeft de kar getrokken voor ons om het Suriprofs-gevoel, de binding, te creëren met Suriname. Eén en al lof voor hem.” Maar, vulde Gorré direct aan, “nu is hij onze tegenstander”.
Natio speelt zaterdagavond om negen uur in het IMG Academy Stadium in Bradenton, Florida (Verenigde Staten) namelijk tegen Aruba, waar Menzo tijdelijk de bondscoach is nadat hij op 1 februari werd aangesteld als technisch directeur. “Ik weet ook dat als hij kon wisselen, hij zou wisselen, maar dat gaan we niet doen”, zei Gorré met een knipoog naar Menzo. “We gaan hem laten zien … ” En toen bedacht Gorré zich. “Laat me geen uitspraken doen”, zei de Surinaamse bondscoach lachend.
Haast twee weken terug had de Ware Tijd Menzo gevraagd over zijn vuurdoop tegen Suriname. “Het wordt een speciale wedstrijd om tegen mijn vaderland te spelen. Ik ben aan de ene kant Surinamer, maar ben ingehuurd om ontwikkeling te brengen en prestaties te leveren op Aruba”, maakte hijd uidelijk. “Ik ben wel blij voor Suriname dat het team nu over de sterke Suriprofs beschikt. Hierdoor kan het land, om te beginnen, een grotere rol van betekenis gaan spelen binnen de Concacaf.”

Na de historische wedstrijd van woensdag vloog Natio de volgende ochtend naar de VS. Gorré zou rustig evalueren. “Deze wedstrijd (tegen de Kaaimaneilanden, … red.) was zo raar. Je kan er bijna niets van maken. We hebben zo weinig tegenstand gekregen dat je bijna niet weet waar je aan moet sleutelen.” Personele veranderingen zijn reëel. Tegen Aruba kan hijn amelijk wel beschikken over de profs Tjaronn Chery en Florian Jozefzoon, die zich in de VS bij de selectie voegden. Ook Diego Biseswar kan spelen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname