Gorré: “SVB heeft geen verstand van voetbal”

Dean Gorré heeft geen goed woord over voor de Surinaamse Voetbalbond (SVB). “Als je die mensen hoort praten: het is niet onderbouwd en slecht voor het voetbal. De mensen van de Surinaamse Voetbalbond hebben geen verstand van voetbal. Laat staan profvoetbal. Als zij zich ondergeschikt gaan voelen, komt er misschien een soort jaloezie. Dan krijg je een scheve verhouding”, zegt de voormalige bondscoach van Suriname tegenover de sportzender ESPN.
Met de SVB kreeg Gorré het enkele maanden geleden aan de stok. Hij werd ontslagen door de SVB. Een van de aangevoerde argumenten was dat hij te weinig in Suriname geweest zou zijn.
Gorré kreeg van Roy Samuels, bestuurslid van de SVB, het verwijt dat hij 355 dagen niet aanwezig geweest zou zijn. “Volgens mij weet deze man niet hoeveel dagen er in een jaar zitten. Iedereen weet dat het niet zo is. Ik ben altijd in Suriname”, verdedigt Gorré zichzelf.
“Maar tijdens de COVID-tijd in 2020 wilde ik bij mijn familie zijn in Engeland en heb ik in maart de laatste vlucht gepakt. Toen heb ik een half jaar thuisgezeten. Op het moment dat de eerste vluchten naar Suriname weer gingen, ben ik er heengegaan en heb ik alles afgewerkt”, legt Gorré uit. “Dus waar deze man over praat, laat duidelijk zien dat hij helemaal geen niveau heeft. Dat soort mensen houden het voetbal in Suriname achter.”
Toekomst Surinaams voetbalGorré is ervan overtuigd dat topspelers met een Nederlandse en Surinaamse achtergrond in de toekomst ook voor Suriname zullen kiezen. “Daar geloof ik wel in.”
Gorré gebruikte Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk als voorbeeld. “Toen hij bij FC Groningen speelde, was hij 21 of 22 jaar. Toen dacht niemand: die gaat voor het Nederlands elftal spelen.”
De voormalige bondscoach zegt verder dat als Van Dijk op dat moment Dean Gorré tegenover zich had gekregen en zei: “Je kunt voor Suriname spelen en we hebben een grote kans om naar het WK te gaan, dan zou Van Dijk nu misschien voor Suriname hebben gespeeld. Als hij uiteindelijk uitgroeit tot een wereldtopper, dan heb je dat op jonge leeftijd al gedaan. Ik denk dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Tenzij de bond er anders over denkt”, aldus Gorré.