Golden Wings Latour spoedig open; brandschade US$ 50.000

Het pand van fastfoodzaak Golden Wings aan de Latourweg, dat vier maanden geleden was afgebrand, wordt weer opgezet. Dit zegt directeur-eigenaar Pertap Bissumbhar aan Suriname Herald. De schade die de brand heeft veroorzaakt is in de orde van US$ 50.000. Hij zegt dat er nu gewerkt zal worden met brandvrij materieel. Ook de regels die de brandweer en Energiebedrijven Suriname (EBS) voorschrijven zullen worden nageleefd. “Om ervoor te zorgen dat zulks niet meer gebeurt.”
Hij zegt dat er een volledige renovatie heeft plaatsgevonden. “Het lag in de bedoeling om de zaak eerder open te stellen, maar er moest overeenstemming bereikt worden met een aantal partijen die daar belang in hebben. We zijn bezig met de afronding van die gesprekken. Het moment dat de afspraken achter de rug zijn, hebben wij de heropening. We hopen eind oktober het publiek weer van dienst te kunnen zijn.”
Als de redactie van Suriname Herald poolshoogte neemt merken wij dat het pand er staat. Slechts het glaswerk en inboedel moeten nog geplaatst worden. Ook moeten de muren nog van een verflaag worden voorzien.
Bissumbhar onthult aan onze redactie dat een bakoven van de fastfoodzaak vlam had gevat. Dit vuur hebben de medewerkers kunnen doven met een brandblusapparaat. Na tien minuten was de oven weer in vlammen. Wat de oorzaak is weet de eigenaar nog niet. Hij vermoedt dat het aan de elektrische kabels ligt die door de ovenbrand zijn gaan verschroeien en aan elkaar zijn gaan plakken. “Dat heeft waarschijnlijk gemaakt dat er een tweede keer brand is ontstaan,” vermoedt Bissumbhar.
Het personeel dat werkzaam was bij de vestiging in Latour is in delen opgesplitst en bij de andere filialen ingezet. De werknemers zijn vanaf het moment de brand heeft gewoed normaal doorbetaald.
Naomi Hoever