‘Golden State Killer’ krijgt levenslang in VS

De voormalige Californische politieman die bekend is komen te staan als de ‘Golden State Killer’ is veroordeeld tot levenslang. De 74-jarige Joseph DeAngelo heeft bekend dat hij tussen 1975 en 1986 een lange reeks moorden en verkrachtingen van vrouwen heeft gepleegd.

Voordat de rechter het vonnis uitsprak, kwam DeAngelo omhoog uit zijn rolstoel, trok zijn mondkapje naar beneden en richtte zich tot de rechtbank. “Ik heb geluisterd naar alles wat er gezegd is en heb oprecht spijt voor alle verdriet dat ik heb veroorzaakt.”
Dna-sporen
Jarenlang bleef de Golden State Killer, genoemd naar de bijnaam van Californië, uit de handen van justitie. Pas in 2018 werd DeAngelo opgepakt.
Dat gebeurde na een ongebruikelijke opsporingsmethode. De politie stuurde dna-sporen die de dader bij zijn misdrijven had achtergelaten op naar een dna-databank voor stamboomonderzoek. Daar bleek een ver familielid van DeAngelo te staan ingeschreven, waardoor de politie bij de zeventiger uitkwam.
Dertien moorden
DeAngelo heeft officieel schuld bekend aan dertien moorden en dertien verkrachtingszaken. Volgens het Openbaar Ministerie en hijzelf heeft hij veel meer vrouwen verkracht, maar de overige zaken zijn verjaard.
In ruil voor zijn bekentenis kreeg DeAngelo de toezegging dat hij de doodstraf zou ontlopen. Wel is hij nu veroordeeld zonder recht op vervroegde vrijlating.
nos.nl

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News