‘Goede afstemming en breed nationaal draagvlak bij benoemingen’

01/11/2020 01:01 – Van onze redactie

De leiders van de coalitie die op 30 mei werd geproclameerd: Gregory Rusland (NPS), Chandrikapersad Santokhi (VHP), Ronnie Brunswijk (Abop) en Salam Somohardjo (PL). : dWT Archief  
PARAMARIBO – Eén van de belangrijkste zaken die “heel duidelijk tot uiting” is gekomen bij de evaluatie van de coalitie, de politieke omgeving en de cohesie in en eenheid van de coalitie is volgens VHP-voorzitter tevens president Chandrikapersad Santokhi dat er “goede afstemming” moet zijn over het benoemingsbeleid voor de verschillende organen. Dat gaf hij zaterdagavond aan tijdens een briefing na de evaluatie van drie maanden regering-Santokhi/Brunswijk te Moengotapoe.
De coalitie, die bestaat uit de VHP, Abop, NPS en Pertjajah Luhur, kwam tot de slotsom dat er bij benoemingen “een breed nationaal draagvlak” moet zijn. “En dat wij als coalitietop daarmee ook rekening moeten houden en daarmee signaal geven dat we ook luisteren naar datgene dat zich voltrekt in de samenleving.” Zijn conclusie na evaluatie van de coalitie is dat die “op het juiste spoor zit, er goede dialoog en goede communicatie is”.
Met Abop-leider tevens vicepresident Ronnie Brunswijk zegt Santokhi in vijf uren “alle aspecten” te hebben nagelopen “in alle openheid en eerlijkheid”. De slotsom is volgens het staatshoofd dat het presidentiële tandem is gegroeid. “We zijn sterker geworden qua eenheid, gegroeid in vertrouwen, de cohesie is sterker geworden en de communicatie is verbeterd.”
De VHP-leider zei dat er ook issues aan de orde zijn gekomen die besproken moesten worden en gezien moeten worden als issues waar er nog nadere discussies over moesten worden gevoerd. “Omdat er in de samenwerking soms ook ruis ontstaat en soms werkt ruis door naar de samenleving. Die zaken hebben we allemaal besproken en gelukkig blijken het zaken te zijn die gekwalificeerd kunnen worden als ruis en perceptie.”
Santokhi benadrukte dat de huidige coalitie tot stand is gekomen na “goede afstemming” tussen hem en Brunswijk. Later werden de NPS en Pertjajah Luhur erbij gehaald. Met zijn vieren werd er volgens hem een coalitie gevormd op basis van een regeerakkoord waarin staat dat Suriname binnen vijf jaar uit de diepe crisis moet worden gehaald en het land moet worden gebracht naar stabilisatie en groeifase.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname