Gezondheidsbeurs ter herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

PARAMARIBO — In verband met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni organiseert de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) van 1 tot 5 juni een gezondheidsbeurs in de Anthony Nesty Sporthal. Het ministerie van Volksgezondheid ondersteunt het initiatief en omdat het ministerie preventieve zorg nastreeft is het thema van deze beurs: ‘Kies bewust, leef gezond.’

Aan de beurs doen onder andere mee ziekeninrichtingen, bedrijven en beoefenaars van de alternatieve geneeskunde (oso dresi). Het doel van het thema is om de samenleving, maar vooral personen van Hindoestaanse afkomst, bewuster te maken van hun voedingskeuzes.

“Als men goed geïnformeerd wordt, kan men bepaalde ziekten voorkomen”, stelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij zegt dat informatie verschaffen nog niet betekent dat mensen hun gedrag gaan veranderen. “Mensen moeten bewust worden gemaakt van hun keuzes en gedrag. Dan pas kun je veranderingen stimuleren.”

“Gezond leven en gezond blijven, dat is waar wij naar streven”, zegt Bhagwanpersad Gangaram Panday, bestuurslid van de OHM, tevens voorzitter van de commissie herdenking 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Hij roept de totale gemeenschap op om de beurs de komende maand massaal te bezoeken. Op de website van Stichting OHM, welke dagelijks wordt geüpdatet, kan men veel informatie vinden.