Getuige ontkent bemoeienis in moordzaak

20/10/2020 05:54 – Van onze redactie

Het ontzielde lichaam van Dion Beeldstroo wordt naar de lijkenwagen gebracht.  
PARAMARIBO – De 53-jarige man wiens jachtgeweer door Amar J. is gebruikt om de zestienjarige Dion Beeldstroo dood te schieten begin dit jaar, is gisteren als getuige gehoord door rechter Maureen Dayala. Hij heeft op vrijwel alle vragen van de rechter ontkennend gereageerd. “Ik weet er helemaal niets van”, benadrukte de getuige meerdere malen toen Dayala wilde weten of hij een idee had waarmee de verdachte bezig was
De man verklaarde dat hij op het verkeerde been is gezet door Amar J. “Ik was bezig twee voertuigen te repareren op mijn erf. Hij kwam haastig bij me en vroeg me of hij voor even mijn jachtgeweer mocht lenen omdat hij een konijn had gezien langs de weg”, aldus de getuige. Volgens hem heeft de verdachte het geweer na ongeveer vijftien minuten teruggebracht. Hij heeft ook geen schoten gehoord.
De getuige was in februari nadat het lijk van het slachtoffer was gevonden ook ingesloten. Echter, na een week werd hij in vrijheid gesteld door de politie. Omdat de getuige ook een goede band had met de ouders van de verdachte, wilde officier van justitie Shanta Mahadew ook weten wat voor soort persoon Amar J. is. “Ik weet niet wat hij deed wanneer ik er niet bij was, maar zoals ik hem ken is hij een rustige jongen.” Op dat moment keek de verdachte zielig om zich heen.
Volgens het onderzoek heeft Amar J. het zestienjarige slachtoffer van een korte afstand doodgeschoten. De kroongetuige die ook erbij was heeft uit vrees voor zijn leven dagenlang gezwegen. Uiteindelijk vertelde hij het aan zijn ouders die de politie op de hoogte hebben gesteld van dit voorval. Het ging volgens de politie om een mislukte samenzwering om te gaan roven.
Amar J. had volgens het onderzoek de zestienjarige Beeldstroo voor SRD 6.000 ingehuurd om een overval bij hem thuis te plegen met als hoofddoel dat de daders zijn vader zouden doodschieten. Aan de ‘huurmoordenaar’ was een deel van het bedrag vooruit betaald. De rest zou na de beroving op de vader van Amar J. volgen. Echter, het plan mislukte omdat het latere slachtoffer door Amar’s moeder en zus werd opgemerkt. Zij zagen kans om uit de woning te rennen en riepen om hulp. Beeldstroo sloeg toen op de vlucht.
Hoewel de beroving was mislukt, eiste Beeldstroo toch de betaling van het resterende deel dat was afgesproken. In spraakboodschappen die hij naar een vriend stuurde, vertelde hij dat Amar J. hem had ingehuurd om zijn eigen familie te beroven en zijn vader dood te schieten. De vriend moest de boodschap overbrengen om het beloofde bedrag te betalen en zo te voorkomen dat Beeeldstroo de politie iets zou laten weten.
Op 26 januari haalde Amar J. het slachtoffer op en schoot hem in het gezicht. Het lijk werd aan de Zwampweg op Lelydorp gedumpt in een goot. Twee dagen later werd het levenloze lichaam gevonden. De zaak is uitgesteld naar 16 november. Op die dag worden andere getuigen gehoord.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname