De controverse rondom het rehabilitatieproject Van ’t Hogerhuysstraat – Slangenhoutstraat heeft geleid tot stilstand, letterlijk én bestuurlijk. Dat het project tijdelijk is stilgelegd, eerst door de rechter, daarna op instructie van de president, ontslaat de overheid niet van haar fundamentele plicht om het dagelijkse verkeer in goede banen te leiden. Maar juist daarin verzaakt het ministerie van Openbare Werken. En de burger voelt het, elke dag opnieuw.
De Van ’t Hogerhuysstraat en Slangenhoutstraat vormen geen willekeurige wegen; het zijn hoofdaders van Groot-Paramaribo, cruciaal voor de doorstroming en bereikbaarheid van meerdere wijken. Het stilleggen van het grote project mag dan politiek of juridisch begrijpelijk zijn, het passieve beheer sindsdien is dat niet. De verkeerschaos, verslechterende wegconditie en dichtgeslibde afwatering zijn het gevolg van bestuurlijke stilstand en wellicht erger: een bewust gekozen afwachtende houding.
De demissionaire minister lijkt zich te verschuilen achter het politieke vacuüm van zijn status. Maar ook een demissionaire bewindspersoon draagt verantwoordelijkheid. Het ministerie van Openbare Werken is niet afgeschaft. Het budget is niet bevroren. Het materieel is niet verdwenen. En de behoefte aan basisvoorzieningen, zoals begaanbare wegen en fatsoenlijke afwatering – is groter dan ooit.
Wat zich momenteel afspeelt, voelt als een bestuurlijke strafexpeditie richting het volk.
In Blauwgrond bijvoorbeeld, zijn de binnenwegen nauwelijks nog berijdbaar. De goten staan vol gras en slib, water blijft na elke regenbui dagenlang staan. Functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de besluitvorming laten na wat als minimale plicht beschouwd mag worden: zorgen voor veilige, droge, toegankelijke wijken.
Dat het anders kan, is onlangs bewezen. In de aanloop naar de verkiezingscampagnes was er plots wel materieel beschikbaar. In de tweede en derde week van mei waren er brushcutters, vrachtwagens en mannen in reflectorjasjes zichtbaar in veel wijken.
Toen leek niets onmogelijk. Maar toen de politieke winst uitbleef, verdwenen de werklieden en met hen ook het bestuur.
Een minister mag teleurgesteld zijn in de politieke arena. Maar hij mag die teleurstelling niet projecteren op het volk. Wie zijn publieke taak serieus neemt, blijft die vervullen, ook als de camera’s uit zijn. Zelfs, en misschien juist, in demissionaire tijden.
The post GESTRAFT DOOR OPENBARE WERKEN ..
- Simons vreest niet voor presidentsverkiezing in vvv; deur s…..
- Carlos ‘Linka’ Linger brengt na acht jaar nieuwe song u…..
- Kabinet-Simons: een reële belofte of status quo?..
- Trump geland op Schiphol, onderweg in ‘The Beast’ naar dine…..
- IOL-directeur: “Wekelijks diploma’s valideren voor vertrekk…..
- Suriname ondertekent toetreding tot OIC Labour Centre..
- Chan in de cel?..
- Trump herbevestigt wapenstilstand tussen Iran en Israël..
- Ministerie AWJ en bonden sluiten akkoord over betere arbeid…..
- Behoud gebouwd erfgoed..
- Coalitie was vooraf op de hoogte van Brunswijks voorbehoud …..
- KPS houdt persconferentie over aanpak criminaliteit..
- OKB verklaart verkiezingsuitslag 2025 bindend..
- Paniek aan de Goede Verwachtingweg na schietpartij uit rijd…..
- Suriname schittert op National Day Expo 2025 Osaka..
- Elias hamert op brede maatschappelijke discussie over olies…..
- Reactie op: Nieuwe parlementaire zittingsperiode start op 3…..
- Natio is klaar voor het WK – nu de FIFA nog..
- Digitale ID wordt verplicht gesteld bij overheidsdiensten..
- Suriname in de schijnwerpers op ‘Caribbean Experience 2025’…..
- Drones richten schade aan op Iraakse militaire bases..