Gerechtelijk vooronderzoek inval Zirkoonstraat gaat door

16/12/2020 07:57 – Ivan Cairo

Directeur Nationale Veiligheid Daniëlle Veira blijft vooralsnog verdachte in de mislukte ontvoeringszaak van ex-militair Rodney Cairo. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Het is vrijwel zeker dat het onderzoek naar de gewapende inval in april dit jaar bij de ex-militair Rodney Cairo voor berechting naar de krijgsraad zal worden doorgestuurd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag tijdens een raadkamerzitting aangegeven dat het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) wordt voortgezet en de directeur Nationale Veiligheid, Daniëlle Veira, blijft vooralsnog verdachte in deze zaak. Volgens het OM moet een aantal personen nog gehoord worden.
Het Hof van Justitie besloot recentelijk tot het houden van een raadkamerzitting, nadat slachtoffer Cairo een beklagschrift bij het hof had gedeponeerd. Hij was van oordeel dat het OM niet voortvarend genoeg omging met de aangifte die hij had gedaan naar aanleiding van de inval in zijn woning waarbij een poging om hem te ontvoeren mislukte.
Het slachtoffer vreesde dat deze zaak in de doofpot zou verdwijnen. Het hof vond in het beklagschrift voldoende aanleiding om het OM en Cairo te horen teneinde te beslissen wat verder moet gebeuren. Het OM heeft dinsdag aangegeven dat de zaak niet in de doofpot verdwijnt en dat het onderzoek nog gaande is. Naar verluidt zal het OM nadat het gvo is afgerond Veira en Cairo weer oproepen voor een nader verhoor, voordat deze case eventueel voor berechting aan de krijgsraad zal worden voorgelegd.
In de vroege ochtend van 16 april drongen vier gemaskerde en zwaar bewapende mannen de woning van het slachtoffer binnen waarna hij werd gekneveld. Op een gegeven moment zou hij worden afgevoerd toen politie-eenheden ter plekke verschenen. Opdracht De overvallers gaven te kennen dat ze bezig waren met het uitvoeren van een opdracht van de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid. De politie-eenheden werden toen teruggefloten door korpschef Roberto Prade na vermoedelijk contact te hebben gehad met Veira. Uiteindelijk zagen de overvallers er vanaf Cairo mee te nemen. Enkele uren later deed het slachtoffer aangifte bij de politie van Geyersvlijt en gelaste de procureur-generaal een onderzoek naar dit incident. In deze zaak waren twee verdachten aangehouden.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname