Genoeg is genoeg: Het volk verdient beter

INGEZONDEN

Bijna vijf jaar na het aantreden van de huidige regering is de balans op te maken: structurele vooruitgang blijft uit. Met de verkiezingen in zicht worden er plotseling projecten gelanceerd, beloften gedaan en financiële tegemoetkomingen aangekondigd. Dit roept de vraag op: waarom nu pas?ADVERTISEMENT

Deze recente initiatieven lijken vooral gericht op het winnen van stemmen, eerder dan op duurzame ontwikkeling. Hoewel het begrijpelijk is dat regeringen zich willen profileren in verkiezingstijd, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de haalbaarheid en impact van deze maatregelen.

“Het verleden heeft ons geleerd dat populistische beloften vaak leiden tot teleurstelling en stagnatie”

Veel van de aangekondigde plannen zijn niet opgenomen in de staatsbegroting en roepen vragen op over de financiering en de gevolgen voor de economie. Deskundigen waarschuwen dat dergelijke kortetermijnmaatregelen, zonder een solide basis in productiviteitsgroei of verdiencapaciteit, kunnen leiden tot economische instabiliteit.

Het is essentieel dat kiezers zich bewust zijn van de lange termijn gevolgen van politieke keuzes. Het verleden heeft ons geleerd dat populistische beloften vaak leiden tot teleurstelling en stagnatie. De vraag die we onszelf moeten stellen is: ‘welk Suriname willen we nalaten aan toekomstige generaties?’

De tijd is rijp voor een koerswijziging. Transparantie, daadkracht en duurzame ontwikkeling moeten centraal staan in het beleid. Alleen door kritisch en bewust te stemmen, kunnen we bouwen aan een betere toekomst voor ons land.

Yerry Khoesial (De Nieuwe Leeuw/DNL)

De redactie van de Ware Tijd stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die worden geplaatst komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van de Ware Tijd. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.