Geld Walter Bouterse gestolen bij de politie

Er is een bedrag van ongeveer SRD 40.000 en 16.000 euro gestolen bij de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS). Ingewijden bij de politie bevestigen dat het gaat om de in beslag genomen gelden uit de woning van Walter Bouterse.
Het is niet duidelijk hoe de inbraak heeft plaatsgevonden. Vanmorgen werd de inbraak ontdekt die gisteravond plaatsvond.
ABOP-parlementariër en gewezen minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, geeft tegenover Suriname Herald aan dat het niet ongewoon is dat er een inbraak plaatsvindt op een politiebureau of een afdeling. Eerder hebben inbraken plaatsgevonden waarbij drugs zijn meegenomen. Vandaar dat het KPS na inbeslagname zo snel als mogelijk overgaat tot verbranding van drugs.
Belfort geeft aan dat het vaak inside jobs zijn en het is in deze case niet uitgesloten dat een politieagent(en) betrokken is (zijn) of een tip hebben gegeven. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Dus het wachten is op de resultaten van het onderzoek. Hij zegt dat een vreemde niet gaat kunnen weten waar geld op een bepaalde afdeling bewaard wordt.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald