Geen watertoevoer door stroomonderbreking

De stroomuitval in delen van het land, gisteren, heeft ook invloed op de waterpompen van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gehad. Dit zegt SWM-directeur Marlon Oosterling in gesprek met Suriname Herald. “Het water wordt gepompt door de druk van de elektriciteit en als stroom is uitgevallen kan het water niet gepompt worden,” zegt de SWM-topman.
Volgens Oosterling waren de districten Paramaribo, Commewijne en Saramacca verstoken van water. “Wanneer alles weer is genormaliseerd gaan we weer pompen alleen zal het een tijdje duren voordat de druk weer opgang komt,” geeft hij aan.
De stroomonderbreking zou vermoedelijk zijn opgetreden in het transmissiewerk van de Energiebedrijven Suriname (EBS). De elektriciteit was uitgevallen in de districten Paramaribo, Wanica, Saramacca, Para, Commewijne en een gedeelte van Marowijne.
Iets na acht uur gisteravond waren enkele gebieden weer van stroom voorzien. In een bekendmaking schreef het bedrijf dat er alles aan wordt gedaan om de gebieden die nog verstoken zijn van elektriciteit zoals Commewijne, Saramacca, een klein deel van Paramaribo-Centrum en Noord, Kwatta en omgeving zo spoedig weer van elektriciteit te voorzien.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald