Geen ernstige stoornis jeugdige verdachte dubbele moord

02/02/2021 01:32 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De achttienjarige Vidjai ‘Amar’ J. heeft geen ernstige psychische stoornis. Hij leeft wel met een trauma als gevolg van mishandeling en psychische onderdrukking door zijn vader, maar hij is toerekeningsvatbaar. Zo blijkt uit een psychologisch rapport dat maandag bij de voortzetting van de strafzaak is behandeld door rechter Maureen Dayala.
Tegenover de rechter heeft de achttienjarige verdachte toegegeven de zestienjarige Dion Beeldstroo te hebben vermoord. Een exacte reden daarvoor kon hij niet geven. Echter, hij ontkent zijn moeder te hebben gedood.
Op vragen van de rechter, officier van justitie (ovj) Shanta Mahadew en zijn advocaat Therèse Roos gaf de verdachte steeds een ander antwoord. “Ik wilde hem niet doden. Ik weet niet wat er met me gebeurde”, zei hij bijna onverstaanbaar.
Daarna verklaarde de jongeman dat hij onder druk van zijn vader het slachtoffer heeft vermoord. In zijn antwoord aan de raadsvrouw moest het heten dat Beeldstroo hem met de dood bedreigde.
Beeldstroo’s lijk werd in een trens aan de Zwampweg te Lelydorp gedumpt. “U heeft het recht om te zwijgen maar vertel geen dingen die niet waar zijn. U maakt het moeilijker voor uzelf”, zei de rechter.
Had Vidjai ‘Amar’ J. bij de politie bekend ook zijn moeder om het leven te hebben gebracht, maandag bij de rechter kwam hij daarop terug. De verdachte verklaarde eerder op verschillende momenten dat hij rattengif in haar drank had gedaan.
Ook had hij gedetailleerd aanwijzingen gegeven, waardoor de politie alle bewijsmateriaal terug heeft gevonden. Die verklaringen zijn volgens hem onder druk afgelegd. “Ik heb het niet gedaan. Ik was bang omdat de politie me mishandelde”, klonk het tot verbazing van zowel de rechter als zijn advocaat.
De verdachte bekende bij de politie dat hij Beeldstroo en Ricardo N. heeft aangezet om zijn vader te beroven tegen betaling van SRD 6.000, maar ontkende maandag. Advocaat Roos was verbaasd dat haar cliënt terugkwam op verklaringen.
De verdachte beweerde op de zitting dat hij xtc-pillen had geslikt waardoor hij niet bij zinnen was tijdens het plegen van de daden. Echter, de advocaat trapte daar niet in. “Het is verschrikkelijk, je bent bewust bezig geweest. Je wist precies wat je deed. Yu no law”, hield ze hem voor. Op 15 maart zal ovj Mahadew haar visie geven en mogelijk met een strafvoorstel komen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname