Gecombineerde eis voor verdachte in moordzaak-Dion Beeldstroo

07/01/2021 04:55 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Ricardo N., één van de verdachten in de spraakmakende zaak waarbij de achttienjarige Vidjai ‘Amar’ J. twee huurmoordenaars had aangezet om zijn ouders te beroven en daarna te doden, hoorde gisteren een strafeis van twaalf maanden waarvan vijf voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Ricardo N. was samen met de zestienjarige Dion Beeldstroo door ‘Amar’ ingehuurd om een beroving thuis te plegen bij zijn ouders en hen tijdens de overval dood te schieten. Ze zouden daarvoor SRD 6.000 ontvangen.
Officier van justitie Shanta Mahadew nam in haar strafeis van Ricardo N. mee dat het om een jeugdige verdachte gaat die onder dwang het feit heeft gepleegd. De verdachte is voorlopig op vrije voeten. De behandeling van de zaak wordt op 1 februari voortgezet.
De overval op 10 december 2019 mislukte omdat de moeder en zus van ‘Amar’ de daders tijdig hadden opgemerkt. De vrouwen zagen kans weg te rennen en riepen om hulp, waarna de daders het hazenpad kozen.
De zaak kwam aan het rollen toen op 28 januari 2020 het ontzielde lichaam van Beeldstroo in een goot langs de Zwampweg te Lelydorp werd gevonden. Een zestienjarige jongen meldde zich enkele dagen daarna bij de politie en zei dat Beeldstroo door ‘Amar’ was doodgeschoten en dat hij erbij was toen dat gebeurde. De tiener vreesde dat hij het volgende slachtoffer zou worden.
‘Amar’ verklaarde bij de politie dat hij Beeldstroo heeft doodgeschoten omdat deze ondanks de mislukte roofpoging betaling eiste en hem chanteerde. Beeldstroo dreigde naar de politie te gaan om te vertellen dat de verdachte het brein was achter het mislukte plan.
Overigens, ‘Amar’ bracht later zijn eigen moeder middels vergiftiging om het leven, omdat zij volgens de verdachte niet van hem hield. De vader van de jongen kwam ook te overlijden maar uit onderzoek is niet komen vast te staan of het om een misdrijf ging.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname