Gavin Kensmil ‘Student Athlete of the Year’

30/03/2021 22:11 – Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil deed het goed in de schoolbanken, maar was ook sterk op het basketbalveld. : SFA Athletics  
PARAMARIBO – Dat de impact van Gavin Kensmil verder reikt dan het basketbalveld is dinsdag weer eens benadrukt. De Surinamer werd uitgeroepen tot ‘Student Athlete of the Year’ van de Southland Conference (SLC). Met een 3.52 GPA, volgens de Stephen F. Austin State University de op twee na hoogste GPA onder de All-Academic Teams, verwierf Kensmil ook een plek in het First Team All-Academic.
Hoewel blij met deze erkenning, steekt het hem nog steeds dat hij op 8 maart naast de Player of the Year Award greep. “Dit is natuurlijk wel groter denk ik, maar Player of the Year zou ik nog steeds gewoon echt willen worden. Ik heb nog steeds dezelfde mening dat het mijn award was”, zegt hij onomwonden tegen de Ware Tijd. “Ik ben er nog steeds boos over.”
Kensmil verduidelijkt: “‘Student Athlete of the Year’ wil zeggen de basketballer met de beste grades, maar niet de beste basketballer overall. Dat zegt deze award me en ik wil altijd in alles wat ik doe de beste zijn. Ik heb het gevoel dat dit dus niet genoeg is en ik voor meer moet gaan.”
De Surinamer is bezig aan zijn tweede jaar op de Stephen F. Austin State University en moet binnenkort afronden. “Ik zit op schema om in mei af te studeren. Ik kijk daar sowieso naar uit”, zegt hij tegen de Ware Tijd. Kensmil heeft een 3.52 GPA en heeft kinesiologie of bewegingsleer (de wetenschap die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam, … red.) als major.
Het is niet de eerste keer dat Kensmil voor zijn schoolprestaties wordt geëerd. In juli vorig jaar behoorde hij tot de National Association of Basketball Coaches Honors Court met een 3.2 GPA. Een maand daarvoor maakte hij deel uit van de Southland Conference Spring 2020 Commissioner’s Honor Roll, een erkenning voor student-sporters met een GPA van minimaal 3.00.
Op 8 maart dit jaar, twee dagen na afloop van het reguliere seizoen, was Kensmil een unanieme keus voor het Southland First Team All-Conference. Hij leidde de SLC met een schotpercentage van 63,5 procent en was ook nummer één in offensive rebounds (3,1). Met gemiddelden van 16,8 punten en 7,9 rebounds leidde hij SFA naar een 12-3 winst-/verliesstaat.

Grade Point Average (GPA) is een schoolcijfer waarbij de gemiddelde tentamencijfers worden gewogen naar studiepunten. Het wordt gebruikt als graadmeter om de prestatie van studenten weer te geven.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname