Gascilinders Brokopondo en Sipaliwini ver boven de prijs

Bij controle van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Brokopondo en Atjoni (Sipaliwini) blijkt dat gascilinders van 28 lbs voor SRD 75 worden verkocht. De consumentenprijs is vastgesteld op SRD 51. Volgens Ogane houdt de distributeur zich niet aan de werkafspraken. 

De afgelopen periode heeft EZ veel klachten ontvangen van burgers in Brokopondo en Atjoni over de dure prijzen. Tijdens het werkbezoek van minister Saskia Walden in Brokopondo en Sipaliwini is dit wederom onder de aandacht gebracht door de districtscommissaris van Sipaliwini Frits Dinge. Naar aanleiding hiervan is er een onderzoek ingesteld door de Economische Controle Dienst (ECD) en de afdeling Consumentenzaken van EZ.

De locatie van de distribiteur van de gascilinders zei bij confrontatie dat hij te kampen heeft met verhoogde transportkosten en deze doorberekent in de verkoopprijs. Geconstateerd is dat de distributeur in overtreding is. Indien de distributeur zich niet houdt aan de afspraken, zal de ECD overgaan tot inbeslagname van de gascilinders. De distribiteur en winkelier dienen zich verder ook te houden aan de verkoopprijs die per beschikking is vastgesteld door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en EZ.  EZ zal in het natraject de prijzen van kookgas in deze gebieden blijven monitoren, meldt het ministerie. 

Consumenten kunnen klachten en tips doorgeven via +5978530915
Verkort nummer 1940
Email: coza.EZ@gov.sr
internemarkt@gmail.com

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com