Garcia Paragsingh vanaf 13 april waarnemend pg

08/04/2021 00:00 – Van onze redactie

Garcia Paragsingh (links voorgrond) zal de leiding van het Openbaar Ministerie overnemen van Roy Baidjnath Panday (links midden). De regeringstop maakte woensdag kennis met haar. : CDS  
PARAMARIBO – “Breed gedragen” en “genoeg kennis en ervaring”. Dat zegt de regering over Garcia Paragsingh die vanaf dinsdag waarnemend procureur-generaal van Suriname is. Daags daarvoor gaat Roy Baidjnath Panday, die zeven jaar in de functie heeft gediend, met pensioen.
Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) is Paragsingh “breed gedragen” binnen het Openbaar Ministerie en heeft ze “genoeg kennis en ervaring” om het werk uit te voeren. Paragsingh is momenteel de oudste advocaat-generaal in anciënniteit. Tijdens een meeting woensdag met de regering zei ze bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen.
De CDS schrijft dat de regering, die akkoord gaat met haar voordracht, op een “correcte wijze” heeft voorzien in de waarneming van de straks vacante positie. Van Baidjnath Panday, die het Openbaar Ministerie vanaf 2014 heeft geleid, zal de president vrijdag op een gepaste manier afscheid nemen “na zijn bewezen diensten aan de samenleving”.
Bij de meeting met de top van het vervolgingsapparaat waren aanwezig president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking). Aangegeven werd dat het regeringsbeleid erop is gericht om uitvoering te geven aan beleidsvoornemens tot versterking van de overheidsinstituten. Het OM wordt een belangrijk orgaan binnen het staatsbestel genoemd.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname