Gangadin leidt sectie algemeen artsen VMS

21/12/2020 13:01 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Deepak Gangadin is voortaan belast met de leiding van de sectie Algemeen Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). Hij neemt over van Mukesh Simbhoedatpanday, die op 4 november bij enkele kandidaatstelling werd gekozen als VMS-voorzitter.
Enkele van de knelpunten die volgens het nieuwe sectiebestuur dringende aandacht vereisen zijn het streven naar gelijkheid in de aanpassingen van de tarieven én uniforme verrichtingenlijsten voor de verzekeraars. Daardoor kunnen volgens de artsen de praktijkkosten beter worden gedekt, waardoor betere kwaliteitszorg mogelijk wordt voor de patiënten in de eerste lijn. “Hierdoor kan ook een onnodig grote stroom patiënten naar de ziekenhuizen worden vermeden”, meent het nieuwe bestuur. De nieuwe aanpak komt ten goede van de patiënt, “maar brengt daarnaast nog eens veel kostenbesparingen met zich mee”.
Verder streeft het bestuur ernaar om artsen, die nog geen lid zijn van de VMS, te bewegen tot de organisatie toe te treden “hetgeen in het belang is van zowel de arts als de beroepsgroep”. De sectie Algemeen Artsen benadrukt dat haar voornaamste doel wordt de gezondheidszorg in Suriname verder te helpen verbeteren alsook goede kwaliteit van de zorg aan iedere burger zoveel mogelijk te helpen waarborgen. Het nieuwe bestuur, dat op 16 december werd gekozen bestaat verder uit Indra Moenesar, Sandhia Ramnarain, Concetta Wolff, Shiv Tedjai, Rewin Ramkisoen, Krishna Ramdjielal en Zaira Goedschalk.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname