Gajadien: Suriname treedt formeel toe tot IPTP

Suriname is formeel toegelaten tot het International Parliament for Tolerence and Peace (IPTP). Coalitiefractieleider Asis Gajadien heeft de zesde parlementaire bijeenkomst van deze organisatie in Montenegro namens De Nationale Assemblee bijgewoond.

Suriname participeert sedert 2018 in het IPTP. Tijdens deze bijeenkomst is er wederom een verklaring uitgegeven voor bevordering van vrede in de wereld. De president van de Inter-Parlementaire Unie, Duarte Pacheco, heeft ook in deze meeting de aanwezigen toegesproken over rol van de klimaatverandering voor vrede in de wereld. De president van Global Council for Tolerance and Peace, Ahmed bin Mohamed Al Jarawan, deelde mee dat aan alle lidorganisaties een monument voor bevordering van vrede ter beschikking wordt gesteld, om in hun land te plaatsen.

Gajadien zal een van de zes commissies waaruit dit parlement bestaat, Sustainable Development, trekken. Hierbij zullen enkele projecten in de verschillende landen worden uitgevoerd ter versterking van duurzaam behoud van vrede in de wereld. Verder is er een beroep gedaan op Gajadien om het subregionale parlement in het Caribisch gebied gestalte te geven. De bijeenkomst gehouden door  het parlement van Montenegro is gehouden van 14-16 juli.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com