Gajadien: Protesten mogen gezondheid niet in gevaar brengen

Asis Gajadien, fractieleider van de coalitie, vindt dat de gezondheidszorg niet in gevaar mag worden gebracht door demonstraties te houden waarvoor geen vergunning is gegeven. De protestactie onder leiding van activist Sibrano Pique zaterdag is volgens hem door de NDP georkestreerd. Dit wordt echter ontkend door Pique. Gajadien zegt over informatie te beschikken dat de NDP mensen heeft gemobiliseerd en er waren ook diverse NDP’ers bij de demonstratie. Gajadien vindt dat de regering moet optreden, want de gezondheid van de samenleving wordt in gevaar gebracht.

“Mensen moeten geen misbruik maken van dat niet alle mensen nog zijn uitbetaald die gewerkt hebben tijdens de verkiezingen. Ook hebben niet gezondheidswerkers de extra uitkering gekregen die beloofd was door de regering. Maar er wordt gewerkt aan deze zaken. Mensen worden aangezet om te gaan demonstreren, terwijl Covid-besmettingen toenemen. Dit is verwerpelijk”, stelt de politicus. Hij merkt op dat er zoveel mogelijkheden zijn om onvrede kenbaar te maken, zonder dat de volksgezondheid in gevaar wordt gebracht.

De demonstranten riepen om het aftreden van president Chan Santokhi. Zij wilden ook de Assembleeleden spreken, maar op zaterdag zijn er nagenoeg geen activiteiten. Assembleevoorzitter Marinus Bee had aangegeven dat hij naar het Assembleegebouw zou komen, toen de mensen naar zijn woning wilden gaan. Hiervoor waren bussen in gereedheid gebracht. Bee om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er van te voren geen afspraak was gemaakt dat hij de mensen zou ontvangen.

“Toen de demonstranten zeiden dat ze naar mijn woning zouden komen, is er vanuit de veiligheid aangegeven liever naar DNA te begeven, maar dat advies is later weer ingetrokken”, zegt Bee. De demonstranten hebben ruim een uur op hem gewacht. Bee heeft beloofd dat hij de mensen maandag zal ontvangen. De organisatie maakt zich er klaar voor om maandag weer naar het Assembleegebouw te gaan. “Zolang ik bevestiging heb van de griffier, ontvang ik iedereen,” zegt de Assembleevoorzitter.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com