Frans nieuwjaarsfeest met 2.500 bezoekers na twee dagen afgelopen

Een illegaal nieuwjaarsfeest in een leeg pakhuis in de Franse plaats Lieuron is na twee dagen ten einde gekomen, schrijven Franse media zaterdag. Zo’n 2.500 feestgangers kwamen op het evenement af.
De eerste bezoekers vertrokken nadat de muziek zaterdagochtend werd uitgeschakeld. Dit gebeurde zonder tussenkomst van de politie, aldus diverse Franse media. De meeste mensen zijn inmiddels vertrokken.
De bezoekers krijgen bij het verlaten van de feestlocatie een boete. Daarnaast worden de organisatoren geïdentificeerd en vervolgd. De lokale autoriteiten geven alle aanwezigen het dringende advies zeven dagen in quarantaine te gaan.
Het feest is in strijd met de coronamaatregelen die nu in Frankrijk gelden. Naast een verbod op grote bijeenkomsten geldt er ook een avondklok vanaf 20.00 uur. Desondanks werd het feest bezocht door mensen uit heel Frankrijk en zelfs het buitenland.
Politie probeerde feest eerder tevergeefs te stoppenDe politie probeerde het feest in de westelijke regio Bretagne al eerder te stoppen, maar werd toen naar eigen zeggen “geconfronteerd met felle vijandigheid van veel feestgangers”.
De politie werd bekogeld met stenen en flessen. Drie agenten raakten lichtgewond en een politiewagen werd in brand gestoken. Uiteindelijk werden de toegangswegen naar het pakhuis afgesloten om nieuwe bezoekers te weren.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald