Frankrijk wil intensievere handel tussen Frans-Guyana en Suriname

Een delegatie onder leiding van de Franse ambassadeur, Nicolas de Lacoste, heeft donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). De diplomaat ziet graag een intensievere samenwerking, zodat de handel tussen beide landen versterkt kan worden.
Er is volgens hem behoefte aan het ontwikkelen van de handel tussen Frans-Guyana en Suriname. De ambassadeur kijkt uit naar een intensieve samenwerking van investeerders en ondernemingen in zowel Suriname als in Frans-Guyana. Het buurland probeert mogelijkheden te creëren, zodat er gemakkelijker geïnvesteerd kan worden. Het land wil zijn grenzen ook beter openstellen voor Surinaamse ondernemers.
Minister Kudipsingh is ingenomen met het initiatief om de handel tussen Suriname en Frans-Guyana intensiever te ontwikkelen. Suriname heeft in zijn ontwikkeling ook buitenlandse investeerders nodig.
“Dit is een positieve stap, waarbij buurlanden kunnen samenwerken om de handel te ontwikkelen”, aldus de EZ-bewindsvrouw. Zij kondigt ook een beurs aan met participatie van lokale en buitenlandse ondernemers.