Forste vervoerstoelage kabinetsleven komt onsmakelijk over bij DNA

Regering praat juist over besparing
Er is met veel afkeuring gereageerd op de missives waarin de vervoerstoelagen voor kabinetsleven met maar liefs 500 % zijn verhoogd. Het commentaar is niet uitgebleven in De Nationale Assemblee. Niet alleen de oppositie is in het geweer gekomen tegen de forse vervoerstoelage van meer dan 15 duizend SRD per maand voor ministers, maar ook de coalitie. Dit geeft volgens het parlement een verkeerd signaal naar de samenleving en riekt naar zelfbevoordeling:

Volgens de regering gaat het juist om een besparing.
Op dit moment wordt gebruik gemaakt van huurauto’s die de staat zeker 200 USD per dag kosten, aangezien er geen dienstauto’s beschikbaar zijn. De vorige kabinetsleden zouden alle ministeriële dienstswagens onder gunstige voorwaarden hebben weggekocht na hun ambtstermijn. Het is volgens minister Bronto Somohardjo ook niet zo dat alle ministers gebruik maken van de nieuwe regeling. Het zou gaan om slechts vier bewindslieden:

Met veel verontwaardiging is er gisteren gereageerd op de missives waarbij ministers die hun privéwagen inzetten 515 SRD per dag mogen declareren aan vervoerstoelage.
………… (R10)

Lees verder

Bron: Radio 10 Suriname