First lady start online academie

10/09/2020 02:08 – Naomi Hoever

Melissa Santokhi-Seenacherry op 13 augustus met examenstudenten van het Lyceum I, die op die dag uitslag hadden. :  
PARAMARIBO – Vijfhonderd studenten van de Anton de Kom Universiteit (Adek) en het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) kunnen een jaar lang gratis vaardigheden aanleren bij de online academie die first lady Melissa Santokhi-Seenacherry gisteren heeft gelanceerd. De scholing is bedoeld voor alle studierichtingen. “We zijn gestart op Adek. Alle reacties zal ik gebruiken om een beter product te maken.” Naderhand zal de mogelijkheid worden bekeken om ook het vos-niveau er bij te betrekken.
Er zullen 250 vakonderdelen worden verzorgd. De bedoeling is om het platform na een jaar ook open te stellen voor studenten van andere hbo-instellingen. Zij zullen 120 euro per jaar betalen. De presidentsvrouw legt uit dat ze andere instituten niet tekort wil doen. Wat op de online academie wordt aangeboden moet gezien worden als extra toevoeging aan wat normaliter al wordt geleerd.
Binnen de vriendenkring waarmee Santokhi-Seenacherry heeft gestudeerd in Nederland is nagegaan wat teruggedaan kan worden voor Suriname. Zo is het idee voor de academie ontsproten. “Mijn vrienden kennen mij als een dynamische persoon die resultaat wil neerzetten.”
Samen met een vriendin die app-bouwer is het idee in elkaar gezet. “Ik hoop dat ik mijn droom realiseer. Covid-19 beperkt ons om veel meer in ons zelf te investeren. Ik ben blij dat Surinamers in de diaspora bereid zijn om iets terug te geven.”
De first lady stelt dat iedereen de hoogte van zijn lat legt op zijn eigen niveau als het gaat om het aanleren van vaardigheden en noemt het goed als een overheid investeert in de kwaliteit van educatie. Daaraan wil ze bijdragen. “Met vaardigheden kan je beter functioneren in het dagelijks leven.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname