First lady Santokhi op bezoek in Nederland

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft vandaag een informeel bezoek gebracht aan de gemeente Diemen in Nederland. Zij werd op het gemeentehuis van Diemen ontvangen door burgemeester Erik Boog, meldt de gemeentekrant Diemernieuws.
Santokhi brengt momenteel een bezoek aan diverse gemeenten in Nederland. Zij koos voor een bezoek aan Diemen vanwege het grote aantal inwoners met een Surinaamse achtergrond. Het betreft hier zo’n 3.000 Diemenaren.

Bij de bijeenkomst waren diverse genodigden aanwezig prof. Sharda Nandram, schrijfster van het boek “Voel je thuis waar je ook bent, Immigratie van Jodphur naar Paramaribo en daarna naar Diemen”.
Twie Tjoa, eerste vrouwelijke directeur op het Ministerie van Arbeid in Suriname. Ze zet zich nu in voor Surinaamse vrouwen en andere migrantenvrouwen in Nederland.
Anthony Pinas, medeorganisator Wereldfestival Diemen, eigenaar van dansschool OnPoint Dancelab in Diemen.
Ook was aanwezig Harry van Bommel uit Diemen, oud-Tweede Kamerlid, schrijver van het boek “Surinamers in de polder”.
Opvallend is dat de Communicatiedienst Suriname (CDS) geen mededelingen heeft gedaan over het bezoek van de first lady aan Nederland. Ook president Chan Santokhi deed hierover geen mededelingen in het programma Krin Taki van afgelopen zondag.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald