First lady en broer vp in rvc Staatsolie

22/08/2020 02:20 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – Melissa Santokhi-Seenacherry, vrouw van president Chandrikapersad Santokhi, zit in de nieuwe raad van commissarissen bij Surinames goudhaantje Staatsolie. Het orgaan wordt geleid door Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk.
De nieuwe raad, die bestaat uit zeven leden, werd vrijdag benoemd tijdens een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering. Ook Jimmy Bousaid, oud-directeur van de Hakrinbank, zit in het orgaan. De andere leden zijn Dennis Caffé, Nawin Nannan, Harry Dorinnie en Gonda Asadang.
Staatsolie, dat een dagelijkse productie heeft van 16.500 vaten aardolie, voegt meer waarde toe aan de samenleving door uit te groeien tot een meer diversifiërende maatschappij. Het prudent afdekken van risico’s en inspelen op kansen is nu dringend noodzakelijk om het bedrijf naar grotere hoogtes te tillen.
Voor de komende vijf jaar verwacht Staatsolie 965 miljoen US dollar bij te dragen aan de staat. Gecombineerde efforts van Guyana en Suriname voor commercieel winbaar gas zullen zorgen voor extra inkomsten.
  Tweet 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname