First lady doneert aan kindertehuizen in Nickerie

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het Zr. Dankerscentrum, De Groentjes, kinderhuis Gaytrie en het Olga Clarck Kinderhuis in het rijstdistrict Nickerie. Bij dit bezoek heeft zij, ook door tussenkomst van Rijstbedrijf Manglie, diverse donaties gedaan aan deze kinderopvanghuizen. Bij aankomst werd de presidentsvrouw ontvangen door Senrita Gobardhan, de districtscommissaris van Nickerie.
Het vorige weekend was de first lady reeds op bezoek bij kindertehuizen in het district Commewijne. Vandaag was het de beurt aan enkele van deze opvangtehuizen in Nickerie en het ligt in de bedoeling om een bezoek te brengen aan alle kindertehuizen in ons land.

De first lady met de kinderen van het Zr. Dankerscentrum. Foto: CDS

“We hebben onlangs Kinderdag gevierd, maar ik kon niet allemaal bezoeken en straks komen ook de Kerstdagen en de jaarwisseling. Dus in het kader daarvan breng ik een bezoek aan de kindertehuizen. Ook is het voor mijn eigen oriëntatie om te weten wat de behoeften zijn binnen de opvanginstellingen.”
Bij alle tehuizen heeft de first lady mondkapjes, fruit, speeltjes, tablets en een geldbedrag gedoneerd. Het Zr. Dankerscentrum, waar kinderen met een beperking worden opgevangen en begeleid, en De Groentjes kregen een bedrag van SRD 5.000, terwijl de twee andere elk SRD 10.000 ontvingen.

De kinderen van het Zr. Dankerscentrum zingen een lied voor first lady Mellisa Santokhi. Foto: CDS

First lady Santokhi is erg onder de indruk van de opvang en begeleiding in de kindertehuizen. Waarvoor zij zeker ook waardering heeft, is dat de kinderen ook wordt aangeleerd hoe zelf een moestuin op na te houden, zodat zij op latere leeftijd zelfredzaam kunnen zijn.
De presidentsvrouw heeft alle kinderen aangespoord om hun best te blijven doen op school, zodat zij meer mogelijkheden zullen hebben in het leven. Tot slot wenste zij hen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Een van de kinderen van Kinderhuis Gaytrie draagt een gedicht voor. Foto: CDS

Districtscommissaris Gobardhan is blij met de komst van de first lady in haar district. “We hebben een goed gesprek gehad, wij hebben gesproken over de nieuwe ontwikkelingen in Nickerie en we zullen vele projecten samendoen in de toekomst”, aldus burgermoeder Gobardhan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald