Fibos richt natuurkunde praktijklokalen in op muloscholen

De Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) heeft natuurkunde praktijklokalen van de I.P. Berkenveldschool (RKBO), de Paulusschool (RKBO), de Imaam Abu Hanifa Muloschool (SMA) en de Sint Paschalisschool (RKBO), opgeknapt en van materiaal voorzien. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de Unicef.

De genoemde scholen zijn aangesloten bij de Fibos. Zij beschikten over een practicumlokaal, waardoor de renovatie budgettair uitvoerbaar was. De practicumlokalen zullen ook door leerlingen van omliggende FIBOS-muloscholen – EBGS en Sanatan Dharm – gebruikt worden.

Op vrijdag 18 december 2020 is het gerenoveerd natuurkundelokaal van de Sint Paschalisschool aan de Kamperfoeliestraat door het verzorgen van een korte practicumsessie opgeleverd. Natuurkunde practicum daagt de leerlingen uit om over te gaan tot experimenteren met proefjes. Het practicum is plezierig voor de leerlingen en biedt hen de gelegenheid theorie en praktijk beter te verbinden, geeft Fibos aan.

Met deze nieuwe manier van lesgeven hopen de initiatiefnemers het enthousiasme bij leerlingen om aan de natuurkundelessen mee te doen te vergroten en te stimuleren, met als einddoel het verbeteren van de leerprestaties. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com