Feestbezoekers worden gestraft

Er zal niet worden geschroomd om tot sluiting van bedrijven, feestjes en andere over te gaan als daar aanleiding toe is, waarschuwt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij richt zich onder andere tot organisatoren, muziekformaties, Dj’s, cateringbedrijven, decorateurs en anderen die opdrachten aannemen van feesthouders. Hij herinnert deze bedrijven eraan, dat er een presidentieel besluit is waarin duidelijk opgenomen is, dat feesten en evenementen verboden zijn.
De minister gaf aan dat deze bedrijven medeverantwoordelijk zijn voor feesten en de controle zal ook voor hen gelden. De regering is op de hoogte van inkomstenderving bij deze bedrijven en zoekt ook hiervoor naar oplossingen, gaf Ramadhin te kennen in zijn televisietoespraak. Hij drukte bedrijven op het hart om niet mee te werken aan het organiseren van feestjes, in het belang van de gezondheid van eenieder. Ook deed hij een beroep op de feestbezoekers om niet in te gaan op de uitnodiging van feesthouders. Er zullen ook sancties worden getroffen tegen feestbezoekers.
Het huidige straatbeeld in Suriname, baart de minister zorgen. Hij merkte op dat er consequent steeds meer feesten zijn. Er zijn steeds meer plekken, die de regels overschrijden. “Social media staat er bol van,” zei hij. Het is december. De regering weet dat eenieder in feeststemming is. “Wij zullen landgenoten verliezen als dit gedrag verdergaat,” benadrukte hij. De traditionele pagara-estafette kan nu al worden bestempeld als een potentiële super spreading event, zei de bewindsman. De regering ondersteunt deze traditie voor dit jaar niet, omdat dit een gevaar vormt voor de gezondheid.
Als de situatie zich zo blijft voordoen dan is niet uitgesloten dat er meer Surinamers in ziekenhuizen zullen belanden. Besmettingen zullen ongetwijfeld toenemen als men dit gedrag voortzet, zei de bewindsman. De regering blijft daarom monitoren. “Door onze positieve houding voorkomen wij samen een nieuwe golf van besmettingen,” zei Ramadhin. De regering zal de medewerking van elke burger meer dan ooit nodig hebben in het voorkomen van een nieuwe golf van besmettingen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald