Familie doodgestoken Tosoe weerspreekt berichtgeving politie

Familieleden van de 33-jarige Anthony Tosoe zijn niet te spreken over het bericht, dat door de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname (KPS) is gepubliceerd. Volgens hun berust de informatie niet op waarheid. Zij geven aan dat de tienjarige jongen in het binnenland woont en drie dagen vóór de steekpartij naar Paramaribo is afgereisd met zijn moeder, broers en zusjes. Politiewoordvoerder Rachelle Deekman zegt aan Suriname Herald, dat de informatie nagetrokken zal worden. “We trekken die wederom na. Het heeft onze aandacht en indien nodig komt de correctie.”
Een nicht van Tosoe geeft aan dat de moeder van de tienjarige een relatie heeft met de vader van Tosoe. Ze zijn naar Paramaribo gekomen om de feestdagen samen door te brengen als gezin. “De tienjarige woont op Apomatapoe in het Lawagebied en komt alleen in de vakantie naar Paramaribo. Dat er wordt aangegeven, dat de tienjarige gemolesteerd werd door zijn stiefbroer is niet waar. Integendeel was het de tienjarige, die de zwakbeschaafde lastig viel,” zegt de nicht.
Op de bewuste dag stond de jongen op en had het mes onder het bankstel bewaard. Ze zaten samen met de vader in de woonkamer te eten, maar op een gegeven moment ging de vader het huis uit om de huur te betalen. Toen hij terugkwam zag hij zijn oudere zoon in een plas bloed liggen, vertelt de nicht.
Enkele nichten geven aan dat Tosoe slecht ter been was. Dit was van jongst af aan het geval. Als baby heeft hij volgens hun een vaccinatie gehad, die ertoe heeft geleid dat hij slecht kon lopen en nauwelijks kon praten. “Anthony was altijd rustig en viel niemand lastig. Hij heeft jaren met ons gewoond en we weten dat hij een rustige jongen was,” beweert de familie.
“Mijn zoon was geen prater en op bezoek bij mij. Hij woont niet hier en ik woon in het binnenland. In verband met de feestdagen ben ik naar Paramaribo afgereisd,” geeft de radeloze vader Kiban Tosoe aan. “Ik ben verdrietig, omdat mijn zoon onschuldig is. Hij heeft niets gedaan met de tienjarige. Na de geboorte had hij al een vaccin gekregen, die voor verzwakking van zijn spieren heeft gezorgd, waardoor hij niet meer goed kon lopen en praten.”
Volgens de man wilde de tienjarige in de kamer van zijn moeder, omdat hij wist dat zij geld daar had. Ze had die sleutel bij vertrek aan Anthony gegeven. “Op een opgegeven moment vertrok ik naar de hoek en bij terugkeer lag mijn zoon bloedend op de vloer,” zegt vader Tosoe.
Wat de politie beweert klopt niet, zegt hij. Anthony heeft de tienjarige niet gemolesteerd, laat vader Tosoe weten. Volgens hem had zijn tienjarige stiefzoon hem ook al bedreigd met een houwer. “Dat mes waarmee hij mijn zoon heeft doodgestoken, had hij onder dat bankstel bewaard. Toen Anthony voorbijliep is hij op zijn rug gesprongen en gaf hem gelijk een messteek in de borst, dicht bij de hals,” beweert de man.
Het lijk van de 33-jarige Tosoe is door de politie in beslag genomen voor onderzoek.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald