Exponenten bedrijfsleven in Guyana bespreken uitdagingen met president Santokhi

Bij de afsluiting van zijn tweedaagse bezoek aan buurland Guyana heeft president Chan Santokhi, gisteren, een ontmoeting gehad met het personeel van de Surinaamse ambassade in Georgetown en exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven. Het staatshoofd vertoefde samen met first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Guyana om de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali bij te wonen.
Naast bilaterale gesprekken met het nieuwe staatshoofd, ontmoetingen met de ambassadeurs van Canada en India, vertegenwoordigers van andere landen en Guyanese ondernemers is er ook een ontmoeting geweest met het personeel van de Surinaamse ambassade in Guyana onder leiding van zaakgelastigde Liselle Blankendal.
“We hebben hun bedankt, ze hebben goed werk verricht in het kader van dit bezoek. Het buitenlands beleid is aan hun gepresenteerd en er zullen verdere werkafspraken worden gemaakt door de minister van Buitenlandse Zaken, de zaakgelastigde en overige medewerkers,” zei de president.
Op de ambassade is er ook een ontmoeting geweest met exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven in Guyana. Volgens de regeringsleider doen de bedrijven het goed in Guyana. Echter zijn er ook heel wat knelpunten en uitdagingen. “Soms heb je het gevoel dat ze moedeloos worden, maar dan nog gaan ze door. En ze hebben laten zien dat ondanks heel wat problemen ze toch in staat zijn het bedrijfsleven van Suriname daar een goed gezicht en een goede plaats te geven.”
Het staatshoofd zegt dat de knelpunten die de Surinaamse bedrijven in Guyana aan hem hebben voorgehouden, worden meegenomen in de nieuwe overlegstructuur. In de nieuwe samenwerkingsvorm die met Guyana is overeengekomen, zullen deze aangepakt moeten worden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald