Ex-vp Adhin: ‘Betaal steun binnen één week!’

01/09/2020 17:54 – Van onze redactie
NDP-parlementariër Ashwin Adhin. :  
PARAMARIBO – De NDP heeft dinsdagmiddag tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee de regering opgeroepen om “binnen één week” over te gaan tot het uitbetalen van de Covid-19-steun. Die oproep is vervat in een motie die werd ingediend door Ashwin Adhin.
De ex-vicepresident zei dat het “grootste probleem” momenteel is de sociale steun. “Het leven van de burger is ondraaglijk geworden en de regering is nog steeds niet overtuigd in staat gebleken sociaal beleid en financiering daarvan te presenteren in de praktijk”, staat in de motie.
Onderstreept wordt dat delen van het volk de sociale ondersteuning verwachten omdat de situatie nu kritiek is, maar ook omdat was beloofd dat de steun zo spoedig mogelijk zou worden betaald. Erop wordt gewezen dat de druk op de samenleving is toegenomen door verhoging van de government take en schrappen van toelagen.
Bij de sociale ondersteuning gaat het specifiek om de SRD 1.000 Algemene Kinderbijslag, de SRD 500 extra pensioen, AOV van SRD 525, de SRD 675 op die SRD 325, die SRD 213 op die SRD 37 voor zwakke huishoudens, de SRD 1.500 aan werklozen én zelfstandigen. “Maar ook de tegemoetkoming aan boot-, bus- en taxihouders en anderen zouden worden uitbetaald.”
Aangezien er een noodfonds is van SRD 1,5 miljard roept de NDP in de motie de regering op om “gezien de kritische noodzaak binnen één week” over te gaan tot uitbetaling van de steun met de achterstanden erbij. “Want anders gaan de mensen dood in de film”, aldus Adhin. De ex-vp riep ook op tot uitbreiding met de agrarische en andere belangrijke sectoren.
De politicus had er moeite mee dat de regering het verwijt maakt dat mensen hun eigen verantwoordelijk niet nemen, maar dat de regering volgens hem zelf “super spreading-activiteiten” toestaat. Adhin, die eerder sprak over ‘go-no go-beleid’, noemde expliciet casino’s. “En als u dat toelaat dan zegt u ‘ja, er zijn protocollen’, maar het moet niet zo zijn dat protocollen een toverwoord wordt dat alles oplost.”
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname