Ex-vicepresident Adhin vandaag ook verhoord

Het verhoor van oud-vicepresident en NDP-assembleelid Ashwin Adhin is vandaag voortgezet. Vooralsnog blijft Adhin in verzekering en is hij ondergebracht in het cellenhuis te Richelieu in Commewijne. Dit bevestigt zijn advocaat Irvin Kanhai. Kanhai laat weten dat zijn cliënt de verschillende beschuldigingen en tenlasteleggingen ontkent.
Met Adhin moet volgens raadsman Kanhai nog overleg plaatsvinden wat betreft een verzoek tot voorlopige invrijheidsstelling. Kanhai liet optekenen dat zijn cliënt vindt dat die met de aanhouding in een vervelende situatie is beland.
Adhin is gisteren door de politie thuis opgehaald, aangehouden en in verzekering gesteld. Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft de aanhouding gisteren in het parlement bevestigd. De NDP-fractie verliet daarop de zaal van De Nationale Assemblee (DNA).
In een verklaring gaf de NDP-fractie te kennen de wijze van aanhouding van Adhin te betreuren. Deze handeling blijkt zoals de zaken zich nu voordoen, volgens de NDP ook na raadpleging van enkele deskundigen, volstrekt in strijd met de wet van 27 augustus 2007, houdende wijziging van de Wet in staat van beschuldiging stelling politieke ambtsdragers (S.B. 2001 nr. 72).
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald